Basket u mom kvartu

,,Basket u mom kvartu’’ je manifestacija Sekretarijata za sport koja je zamišljena kao sportsko-rekreativni događaj koji za cilj ima revitalizaciju sportskog, takmičarskog duha i uličnog basketa u svim djelovima Podgorice, kao i promociju otvorenih terena koji je Glavni grad izgradio i uredio za potrebe svojih građana.

Manifestacija se sastoji iz niza kvalifikacionih turnira na više terena širom Podgorice, sa kojih se najbolje ekipe plasiraju na završni spektakl na kultnom basketaškom igralištu ,,Dragan Ivanović’’ u Njegoševom parku.

Pobjednici svih kvalifikacionih turnira, pored plasmana na završni, osvajaju novčane nagrade, koje su predviđene i za tri prvoplasirane ekipe u finalu. Sekretarijat za sport, u saradnji sa partnerima, obezbjeđuje i sponzorske nagrade za drugoplasirane ekipe u kvalifikacijama, kao i za najefikasnijeg igrača na takmičenju u šutu i MVP-ja finalnog događaja.

Do sada su održana dva izdanja ,,Basketa u mom kvartu’’, a treće je predviđeno za period maj/jun 2024. godine.

Pobjednici:

1. izdanje (2022. godina, učestvovala 51 ekipa) – Old Pub (Marko Koljević, Luka Nikaljević, Milovan Skendžić, Vuk Radetić)
2. izdanje (2023. godina, učestvovalo 58 ekipa) – Cetinje (Marjan Stojanović, Petar Stojanović, Predrag Lazarević, Miloš Nikolić)