Naš tim

Miloš Antić

rukovodilac sektora za razvoj i unaprijeđenje sporta

Miloš Antić je rođen 26. jula 1984. godine u Podgorici. Završio je Osnovnu školu Savo Pejanović, a po dvije godine bio je učenik Gimnazije Petar I Petrović u Danilovgradu i Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici.

Osnovne i specijalističke studije završio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na studijskom programu Žurnalistika, a na istom fakultetu odbranio je i magistarski rad na temu “Izvještavanje crnogorskih portala o međunarodnim sportskim takmičenjima (Studija slučaja: Olimpijske igre u Rio de Ženeiru)”.

Svoj radni vijek započeo kao volonter 2007. godine, a onda i kao novinar pripravnik u sportskom dodatku Pobjede – Areni. Početkom 2010. godine postaje urednik Arene i tu ulogu obavlja godinu ipo, kao jedan od najmlađih urednika u višedecenijskoj istoriji Pobjede. U potrazi za novim iskustvima, 2011. godine prelazi u Dnevne novine, gdje je osam godina bio urednik sportske redakcije. Kao novinar imao čast i zadovoljstvo da bude dio velikih događaja koji su obilježili istoriju crnogorskog, evropskog i svjetskog sporta.

Od strane Udruženja sportskih novinara Crne Gore 2013. godine izabran za najboljeg novinara u zemlji.

Od 2010. aktivni član prestižnog žirija UEFE u izboru za najboljeg igrača Evrope, gdje je jedini predstavnik Crne Gore. Saradnik brojnih portala u regionu, kao i njemačkog sportskog lista Kicker.

U septembru 2019. godine prihvata poziv iz Glavnog grada, gdje pokriva poziciju pomoćnika sekretara u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada. Tokom svog mandata pokrenuo brojne manifestacije, uticao na sportska dešavanja u Podgorici, ali i šire. U novembru 2023. godine izabran za vršioca dužnosti sekretara novoformiranog Sekretarijata za sport.

Oženjen je Anom i otac je Maše, Ognjena i Hane.

Nela Tatar

samostalna savjetnica I za sport

Rođena u Podgorici. Duga sportska karijera od preko četiri decenije, koja je potvrđena kroz veliki broj uspješnih sportskih angažmana i rezultata, počev od takmičara/trenera/selektora, sve do profesora na fakultetu.

Diplomirala na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu, Magistrirala na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, kao magistar prve generacije postdiplomaca.              

Doktorirala na Fakultetu za sport u Novom Sadu i postala prva žena u Crnoj Gori sa zvanjem doktor sporta i fizičkog vaspitanja.

Nakon završenih osnovnih studija, godinu dana volonterski obavljala poslove sekretara Karate saveza Crne Gore, a tokom 1998. godine radila je kao nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ “Boro Ćetković” i “Pavle Rovinski” u Podgorici. U stalnom je radnom odnosu u Sekretarijatu za sport Glavnog grada Podgorice od oktobra 1998. godine, pa do danas, na radnom mjestu samostalne savjetnice I za sport i koordinatorke odjeljenja za sport. Učestvovala u pisanju svih akata iz oblasti sporta, Pravilnika, Strategije razvoja sporta u Glavnom gradu Podgorica i dr.

Bila član Savjeta za sport Crne Gore, stalni član Savjeta za sport Sekretarijata za sport Podgorice, birana za Najboljeg trenera Podgorice, autor i koautor velikog broja objavljenih naučnih radova iz oblasti sporta, nosilac crnog pojasa 5. dan, posjeduje trenersku licencu Svjetske karate federacije, osnivač prve Karate akademije u Crnoj Gori.

Radila kao saradnik u nastavi na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću na predmetu – Borilački sportovi, kao i na Fakultetu za sportski menadžment na UDG, na predmetu – Menadžment u sportu.

Osim rezultata u oblasti karatea, Nela Tatar se aktivno bavila rukometom u ŽRK “Budućnost” i ŽRK “Ugledcomerc”, a za vrijeme studija i ženskim fudbalom, u ŽFK “Vojvodina” i u ŽFK “Novi Beograd”.

Na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu, završila je i poseban oblik nastave za stručno obrazovanje i usavršavanje – učitelj plivanja i spasilac.

Miloš Stijepović

samostalni savjetnik III za projekte i marketing

Miloš Stijepović je rođen 11. jula 1986. godine na Cetinju.

Osnovnu školu završio je u Podgorici, a srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Italiji, gdje je 12 godina živio i profesionalno igrao košarku.

Po povratku u Crnu Goru završio je osnovne i specijalističke studije na Fakultetu za sportski menadžment (UDG), na studijskom programu Menadžment sportskim organizacijama, kao najbolji student generacije.

Radio je kao sportski novinar na portalima košarka.me i FOS i djelovao je kao aktivista u oblasti sporta. Licencirani je košarkaški trener.

Od 2021. zaposlen je u Sekretarijatu za sport Glavnog grada.

Supruga mu je Snežana, ćerke Marta i Selena.

Rajko Ćupić

 samostalni savjetnik I za sport